ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΧΑΛΙΩΝ

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα και την προστασία των χαλιών σας και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να τα διατηρείτε σαν καινούρια ακόμα και μετά από χρόνια.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΧΑΛΙΩΝ

Τα 7 μυστικά της επιτυχίας για τη σωστή και σίγουρη φύλαξη των χαλιών σας:

1. Η αρχή της σεζόν ξεκινάει με τη σχολαστική απολύμανση του χώρου εργασίας μας.

2. Τα χαλιά σας παραλαμβάνονται τη συμφωνημένη ημέρα και ώρα με ιδιόκτητα αυτοκίνητα κλειστού τύπου της εταιρείας μας.

3. Κατά την παραλαβή τοποθετούμε στο χαλί σας ένα μοναδικό αριθμό (barcode), έτσι ώστε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της ταυτότητας του χαλιού για να αποφεύγονται τα λάθη.

4. Όταν το χαλί έρθει στις εγκαταστάσεις μας αντιμετωπίζεται σαν να είναι δική μας περιουσία. Φροντίζουμε το χαλί σας να καθαριστεί μέχρι και τη βάση του (το λεγόμενο στημόνι), έτσι ώστε τα αποτελέσματα να φαίνονται με την πρώτη ματιά. Μετά το πέρας του καθαρισμού και της φροντίδας, τα χρώματα είναι και πάλι ζωντανά, το πέλος αναζωογονημένο και το χαλί σας φαίνεται σαν καινούριο.

5. Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας πλυσίματος γίνεται ο τελικός έλεγχος της ποιότητας του καθαρισμού. Αφαιρούνται τυχόν επίμονοι λεκέδες και τα χαλιά τυλίγονται, συσκευάζονται και αποθηκεύονται.

6. Η αποθήκευση των χαλιών σας γίνεται σε ασφαλείς και καθαρούς χώρους, σε ειδικά ράφια μακριά από υγρασία και κάθε άλλο κίνδυνο. Η ταξινόμηση των χαλιών στα ράφια γίνεται με βάση το βάρος και την ευαισθησία τους, έτσι ώστε να διατηρούν τη φόρμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της φύλαξής τους. Η απογραφή γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση και τις διαστάσεις τους.

7. Παρέχουμε εγγύηση καλής εργασίας και παράλληλα σας προσφέρουμε πρόγραμμα ασφάλισης, καλύπτοντας την περιουσία σας – τα χαλιά σας σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας. Έτσι, είστε απόλυτα σίγουροι πως στη σπάνια περίπτωση που θα χρειαστεί, θα λάβετε χρηματική αποζημίωση σίγουρα και άμεσα.

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ  ΧΑΛΙΩΝ

Στα ταπητοκαθαριστήρια «ΑΦΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ» αναλαμβάνουμε την επισκευή των χαλιών σας και εξαφανίζουμε κάθε είδους φθορά.

Γιατί να μας επιλέξετε:

  • ​​​​​​​Μπορούμε να επαναφέρουμε τα κατεστραμμένα χαλιά σας στην αρχική τους μορφή.
  • Επισκευάζουμε ή αντικαθιστούμε τα ρέλια και τα κρόσσια, τα οποία αποτελούν από τα πλέον ευαίσθητα μέρη ενός χαλιού.
  • Εξαφανίζουμε μικρογρομπάκια που δημιουργούνται από τις ίνες και επαναφέρουμε την αρχική υφή του χαλιού σας
  • Αναλαμβάνουμε κάθε είδους επισκευή από την πιο μικρή μέχρι και την πιο περίπλοκη σε όλους τους τύπους χαλιών, χειροποίητα και μηχανοποίητα.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ

  • Μην απλώνετε τα χαλιά στον ήλιο για πολλή ώρα, τουλάχιστον όχι από την καλή πλευρά.
  • Μην τα χτυπάτε για να τα ξεσκονίσετε έτσι χαλαρώνουν οι κόμποι του χαλιού και μαλακώνει
  • Να σκουπίζετε τα χαλιά τακτικά με ηλεκτρική σκούπα, αφού ρυθμίσετε την ισχυή της στα 600W και πάντα προς τη φορά του πέλους.
  • Στα μεταξωτά χαλιά να μην χρησιμοποιείτε σκούπα για να τα ξεσκονίσετε. Είναι αρκετό να τα βουρτίσετε απλά και πάντα προς τη φορά του πέλους, χρησιμοποιώντας βούρτσα απαλή από τρίχα ή ναιλον.
  • Η σκόνη που μαζεύεται πάνω σ’ ένα χειροποιήτο χαλί μπορεί να επηρεάσει τη μακροβιότητά του, γι’αυτό είναι απαραίτητο να το καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Για το σκοπό αυτό πρέπει να εμπιστευθείτε ένα εξειδικευμένο καθαριστήριο, όπως είναι το δικό μας.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ μην αφήνετε τα παιδιά να πάνω σε βρώμικα χαλιά, γιατί είναι εστία μικροβίων και μικροσκοπικών εντόμων που προκαλούν αλλεργίες, κ.ά.